Zoeken

Partner – STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater – Udo Croonenbrock

Met de Nederlandse taal en cultuur kwam Udo Croonenbrock reeds in zijn jeugd in aanraking. Hij groeide op nabij de Nederlandse grens, in het bedevaartsoord Kevelaer, dat jaarlijks ook duizenden Nederlanders trekt. Ook op school kwam hij in het genot van Nederlandse les. Rechten studeerde hij in Saarbrücken en Münster. Tijdens de tweejarige praktijkfase had hij gelegenheid zijn kennis van de Nederlandse taal verder te verdiepen.

Sinds 1992 is Udo Croonenbrock werkzaam bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Hij heeft een zekere affiniteit met techniek en technologie. Van begin af aan heeft hij in zijn loopbaan als Rechtsanwalt bouw- en industriebedrijven van advies voorzien en hun bij projecten buitengerechtelijk en gerechtelijk ter zijde gestaan. Hij adviseert bouw- en industriebedrijven m.b.t. alle vraagstukken rond het recht van aanneming van werk en het kooprecht. Daarnaast is Udo Croonenbrock gespecialiseerd in het opstellen van maatwerk Algemene Voorwaarden. Indien Nederlandse of Belgische bouwbedrijven meedingen naar openbare aanbestedingen ondersteunt hij deze m.b.t. juridische vraagstukken.

Udo Croonenbrock houdt regelmatig lezingen en begeleidt seminars in de Nederlandse taal over grensoverschrijdende vraagstukken uit zijn vakgebieden, met name in het kader van het bouwrecht over de implicaties van de Duitse bouwverordening (VOB/B).