Zoeken

Partner – STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater – Torsten W. Viebahn

Torsten Viebahn groeide op in de regio Sauerland/Westfalen. Na zijn eindexamen (Abitur) in het stadje Hemer en zijn militaire diensttijd bij de Duitse marine studeerde hij Rechten in Bielefeld en aan de Freie Universität Berlin. Zijn praktijkfase voltooide hij in Wiesbaden en Darmstadt. Zijn loopbaan als Rechtsanwalt begon hij in Chemnitz; vervolgens was hij werkzaam bij een internationaal opererende bierbrouwerij in zijn thuisregio Sauerland.

Rechtsanwalt Viebahn beschikt over jarenlange juridische ervaring op het gebied van internationale bedrijfsadvisering. Op dit gebied is hij vooral gespecialiseerd in het arbeidsrecht; sinds 2008 is hij Fachanwalt für Arbeitsrecht. Binnen het specialisme arbeidsrecht ligt zijn focus op het begeleiden van bedrijven bij herstructureringsprocessen, uitzendwerk en de individuele invulling van contracten. Tevens houdt hij zich bezig met bedrijfshuur- en brouwerijrecht.

Torsten Viebahn houdt regelmatig lezingen en begeleidt seminars over arbeidsrecht in de Duitse en Nederlandse taal. Ook verzorgt hij in-house-trainings m.b.t. het Duitse arbeidsrecht.