Zoeken

Partner – STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater – Cathrin van den Hurk

Cathrin van den Hurk komt oorspronkelijk uit Münster. Na haar eindexamen (Abitur) studeerde zij Rechten in Münster en Nijmegen. Al vroeg ging haar bijzondere belangstelling uit naar het vakgebied internationaal privaatrecht en de juridische betrekkingen met Nederland. Zo was het geen toeval dat zij na haar 1ste staatsexamen op een post nabij de Nederlandse grens belandde. In het kader van haar praktijkfase aan het Landgericht Kleve was zij meerdere maanden werkzaam op het advocatenkantoor Van Doorne in Amsterdam. Reeds voordat zij haar 2de staatsexamen aflegde vond zij haar weg naar STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater – voor Cathrin van den Hurk een logisch gevolg om haar taal- en juridische kennis dagelijks toe te passen.

Rechtsanwältin Van den Hurk beschikt over jarenlange juridische werkervaring, zowel adviserend als ook procedureel. In de loop der jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het agentuurrecht. In dit kader vertegenwoordigt zij handelsagenten resp. bedrijven buitengerechtelijk en gerechtelijk en zet handelsagentenovereenkomsten op.

Als Fachanwältin für Versicherungsrecht heeft zij zich bekwaamd op het gebied van de regels en bijzonderheden van het Duitse verzekeringsrecht.

Een ander zwaartepunt van haar werkzaamheden vormt het incassowezen. Op dit gebied adviseert zij bedrijven op weg naar een efficiënt schuldvorderingsmanagement en staat hun bij het afdwingen van aanspraken alomvattend terzijde. Cathrin van den Hurk houdt regelmatig lezingen en begeleidt seminars m.b.t. onderwerpen uit haar vakgebied.