Zoeken

Partner – José de Baan – Alpmann Fröhlich

Head of Marketing Nederland Alpmann Fröhlich Rechtsanwaltsgesellschaft mbH
Co-voorzitter Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland
Bestuurslid Stichting Nederlands-Duitse Bouwexport

Alpmann Fröhlich

José de Baan: bruggenbouwer tussen Nederland en Duitsland

José de Baan bekleedt momenteel de positie van Head of Marketing Nederland bij ALPMANN FRÖHLICH Rechtsanwaltsgesellschaft mbH, waar ze verantwoordelijk is voor het uitbreiden van het netwerk in Nederland en België. Op basis van 25 jaar werkervaring in zowel Nederland als Duitsland beschikt José over uitgebreide kennis van de Duitse taal en cultuur. Ze staat bekend als effectieve bruggenbouwer binnen het bedrijfsleven en naar overheidsinstanties.

José is zeer geïnteresseerd in politieke en maatschappelijke kwesties, met een focus op onderwerpen als de veranderende economie, nieuwe technologieën, klimaatverandering en grensoverschrijdende samenwerking. Zij onderkent het belang van aangepaste strategieën en ondernemerschap voor succes in de zakenwereld en is uiterst bekwaam in het hanteren van de juridische en culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland. Hierdoor kan ze zich snel in nieuwe dossiers en werkvelden inwerken en bestaande kansen doelgericht presenteren bij diverse instanties en organisaties in beide landen.

José is niet alleen een bekwame bemiddelaar en teamspeler, maar hecht ook waarde aan goed leiderschap en luisterbereidheid. Ze streeft naar respect en waardering voor mensen, met de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Tot ontplooiing komt Jose het beste in een inspirerende en dynamische omgeving, waar positieve energie de norm is en waarin ze zich volledig op haar gemak voelt. Haar drijfveren zijn het verbinden van mensen, het behalen van doelen en het creëren van een prettige werkomgeving.

José is sinds geruime tijd bestuurslid bij de Stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex), opgericht in 1994 door Nederlandse bedrijven in de bouwsector, met de focus op uitvoering, productie en advies. Tevens is zij sinds 2022 co-voorzitter van de Duits-Nederlandse Businessclub (DNBC) Gelderland.

José houdt regelmatig lezingen en inspireert en motiveert hierbij deelnemers met behulp van haar uitgebreide kennis van zaken. Met waardevolle praktische tips helpt zij hierdoor ondernemers op weg, die zich grondig willen voorbereiden op toetreding tot de Duitse markt.

Contact
José M.B. de Baan
Münsterstr. 53
D-48431 Rheine
Tel.: +31 – 6 – 55938535
Mail: [email protected]