Zoeken

Nicki Welchering

Rechtsanwalt
Partner

Deskundig op het gebied van vennootschapsrecht, ondernemingsrecht, internationaal economisch recht
Lid van de Dutch Desk
Rechtsanwalt sinds 2005
Talenkennis: Duits, Engels, Nederlands

Nicki Welchering: van Nederland naar Duitsland – samen sterk

Als ervaren Rechtsanwalt met een solide academische achtergrond en ruim 18 jaar werkervaring staat Nicki Welchering klaar om ondernemers te begeleiden bij al hun zakelijke en juridische kwesties in Duitsland. Met zijn uitgebreide juridische expertise en passie voor het vak is hij de ideale partner om uw zakelijke doelen te verwezenlijken.

Nicki Welchering studeerde Duits Recht aan de Westfälische Wilhelms-Universität te Münster en Radboud Universiteit Nijmegen.

Met zijn uitgebreide ervaring in internationaal ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en internationaal economisch recht, heeft Nicki Welchering reeds talloze Nederlandse ondernemers succesvol ondersteund bij het plannen en uitbreiden van hun bedrijfsactiviteiten in Duitsland. Hij biedt een scala aan diensten, waaronder hulp bij het betreden van de markt, begeleiding bij het oprichten en overnemen (M&A) van een vennootschap, en het faciliteren van complexe projecten in Duitsland, zoals montage en bouw. Deze diensten omvatten onder andere het oprichten van GmbH’s tot en met het herstructureren naar een SE (Societas Europaea).

Als ervaren jurist is Nicki vertrouwd met de complexe juridische en fiscale aspecten die gepaard gaan met zakelijke transacties en geschillen in Duitsland en kan deze op een duidelijke en begrijpelijke manier overbrengen naar zijn Nederlandse cliënten. Nicki kan mede door zijn uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en zijn kennis van de (vaak iets andere) Duitse cultuur de nuances van de zakelijke gebruiken en gewoonten in Duitsland overbrengen en zodoende als geen ander de brug slaan tussen Nederlandse ondernemers en hun Duitse partners en klanten.

Nicki Welchering is actief betrokken bij de Stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex) en is verbonden aan de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Deze betrokkenheid stelt hem in staat om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kansen op de Duitse markt.

Zijn benadering van het advocatenwerk is gebaseerd op heldere communicatie en het opbouwen van stevige en duurzame relaties met zijn cliënten. Hij streeft ernaar om op begrijpelijke wijze uit te leggen welke juridische implicaties een onderneming kan hebben, zodat men weloverwogen beslissingen kan nemen. Door zijn betrokkenheid, professionaliteit en inlevingsvermogen zorgt Nicki ervoor dat de ondernemer zich te allen tijde ondersteund en begrepen voelt.

Naast zijn juridische expertise is Nicki Welchering ook een ervaren spreker; hij houdt regelmatig lezingen over zakendoen in Duitsland. Zijn lezingen beslaan een breed scala aan onderwerpen, zoals het oprichten van een GmbH, werken in Duitsland, het Duitse faillissementsrecht of samenwerking met Duitse partners. Deze lezingen bieden waardevolle inzichten en praktische tips voor ondernemers die goed voorbereid de Duitse markt op willen.

Kortom, als u op zoek bent naar een deskundige en betrouwbare partner om uw zakelijke belangen in Duitsland te behartigen is Nicki Welchering de juiste keuze.

Contactgegevens
Nicki Welchering
Münsterstraße 53
D-48431 Rheine
Tel: +49 (5971) 80161 – 35
Mob: +49 157 36160375
Mail: [email protected]