Zoeken

Manfred Richter

Rechtsanwalt
Fachanwalt für Handelsrecht | Gesellschaftsrecht

Notar
Partner

Deskundig op het gebied van het Duitse ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, internationaal economisch recht, onroerend goed recht en erfrecht
Lid van de Dutch Desk
Rechtsanwalt sinds 1996
Notaris sinds 2012
Talenkennis: Duits, Nederlands, Engels

Manfred Richter: Uw juridische gids voor succesvol zakendoen in Duitsland

Als specialist voor Duits ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, internationaal economisch recht, onroerend goed recht en erfrecht staat Manfred Richter klaar om ondernemers te begeleiden bij al hun zakelijke aangelegenheden in Duitsland. Met meer dan 25 jaar ervaring als Rechtsanwalt en Notar heeft hij door zijn juridische ondersteuning bij uiteenlopende zakelijke transacties en geschillen in Duitsland een uitstekende reputatie opgebouwd.

Manfred Richter studeerde Duits Recht aan de Westfälische Wilhelms-Universität te Münster en behaalde daarnaast een diploma in Nederlands Recht aan de voormalige Katholieke Universiteit Nijmegen, heden Radboud Universiteit. Zijn kennis van zowel het Duitse als het Nederlandse rechtssysteem stelt hem in staat om complexe grensoverschrijdende juridische vraagstukken met inzicht en inlevingsvermogen aan te pakken.

Als actief lid van vooraanstaande juridische organisaties, waaronder de Duits-Nederlandse Juristen Vereniging e.V. (DNRV), ARGE Handels- en vennootschapsrecht in de Deutsche Anwaltvereinigung (DA) en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), is Manfred Richter voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het Duits-Nederlandse juridische en notariële landschap. Dit stelt hem in staat om zijn cliënten te voorzien van up-to-date en nauwkeurig advies bij het ondernemen in Duitsland.

Een van de meest waardevolle troeven van Manfred Richter is zijn vloeiende beheersing van de Engelse, Duitse en Nederlandse taal. Hierdoor kan hij effectief communiceren met internationale cliënten en een brug slaan tussen verschillende culturen en rechtssystemen. Manfred begrijpt de complexe juridische en culturele nuances die gepaard gaan met zakelijke activiteiten in Duitsland en kan deze op een begrijpelijke en duidelijke manier overbrengen naar zijn Nederlandse cliënten.

Als ervaren spreker heeft Manfred een indrukwekkend programma-aanbod aan lezingen over relevante onderwerpen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in of zaken willen doen in Duitsland. Hieronder vallen onder meer “Aansprakelijkheid van Nederlandse bestuurders in een Duitse GmbH”, “Nederlands vs. Duits erfrecht – In welke levensfase is welk recht verstandiger”, “Het Duitse erfrecht – Wat moet men weten als men in Duitsland woont”, “Vastgoed in Duitsland”, “Vakantiewoning in Duitsland”, en “Ondernemen in Duitsland – welke bedrijfsvorm past het beste”. Manfreds lezingen getuigen van een diepgaand inzicht welke informatie waardevol is voor (aankomende) cliënten, en van zijn wens deze informatie te delen.

Met zijn uitgebreide juridische expertise, passie voor het vak en bewezen staat van dienst is Manfred Richter de ideale partner om uw zakelijke doelen in Duitsland te verwezenlijken. Of het nu gaat om het oprichten van een Duits bedrijf, het overnemen van een Duitse onderneming, het opstellen van contracten, het adviseren over onroerend goed transacties, het regelen van erfrechtelijke kwesties of het oplossen van geschillen – Manfred Richter biedt u als ondernemer een buitengewoon effectieve juridische begeleiding die uw zakelijke succes in Duitsland zal bevorderen.

Contactgegevens
Manfred Richter
Münsterstraße 53
D-48431 Rheine
Tel: +49 (5971) 80161 – 0
Mail: [email protected]