Zoeken

Katharina Neuroth, LL.M.

Rechtsanwältin
Fachanwältin für Arbeitsrecht
Partner

Deskundig op het gebied van arbeidsrecht en bestuursrecht
Lid van de Dutch Desk
Rechtsanwältin sinds 2000
Talenkennis Duits, Nederlands, Engels

Katharina Neuroth: arbeidsrechtelijk maatwerk voor uw Duits bedrijf

Met Katharina Neuroth als specialiste op het gebied van het Duitse arbeids- en bestuursrecht kunnen cliënten (werkgever | overheden | ministeries) zijn van ons kantoor rekenen op een uitstekende all-in begeleiding bij zakelijke kwesties in Duitsland. Dankzij haar alomvattende juridische expertise en passie voor het vak arbeidsrecht is zij de ideale partner om uw zakelijke doelen te bereiken.

Onder haar vakgebied vallen onder meer bedrijfspensioenen, deze cruciale steunpilaar voor de loyaliteit van werknemers. Op dit gebied adviseert Katharina Neuroth onder andere m.b.t. het ontwerp en de aanpassing van pensioenregelingen, afkoop- en overdrachtsconcepten bij bedrijfsoverdrachten en het harmoniseren van pensioenverplichtingen tijdens transacties. Bovendien verleent zij haar professionele ondersteuning bij onderhandelingen met de ondernemingsraad en de behandeling van pensioentoezeggingen aan bestuurders en directieleden.

Naast haar expertise in Duits bestuursrecht, inclusief disciplinair recht en ambtenarenrechten, helpt Katharina Neuroth ook bij wetgeving met betrekking tot toewijzing van taken en benoemingen in raden van toezicht.

Katharina Neuroth is ook betrokken bij bedrijfsherstructureringen of -overdrachten die onderhevig zijn aan arbeidsrechtelijke behandeling. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer een bedrijf van juridische vorm verandert, zoals naar een SE (Societas Europaea), en daarbij werknemers betrokken zijn.

Met een indrukwekkend academisch profiel, waaronder een Master in vergelijkend en Europees Recht, beschikt Katharina Neuroth over de kennis en de ervaring om juridische vraagstukken om te gaan, inclusief het analyseren van rechtspraak in Europa voor ondernemers en werkgevers. Ze is sinds 2000 werkzaam als Rechtsanwältin. Naast haar studie Duits Recht aan de Saarland Universität te Saarbrücken voltooide zij tevens de studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht.

Als actief lid van de Vereniging van advocaten en notarissen Münster e.V. en de Duits-Nederlandse Juristen Conferentie, blijft ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op haar vakgebied.

Haar expertise deelt ze niet alleen in publicaties maar ook door middel van lezingen over diverse onderwerpen van het arbeids- en bestuursrecht. Katharina Neuroth spreekt tijdens haar voordrachten o.a. over het samenwerken met een Duitse ondernemingsraad, de digitalisering van het bewijs van arbeidsongeschiktheid, registratie van werktijden, thuiswerken, nieuwe contractregels in de arbeidswereld, vakantieregels in Duitsland of veranderingen in pensioenregels.

Contact
Katharina Neuroth, LL.M.
Verspoel 12
D-48143 Münster
Tel.: +49 – 251 – 41701-37
Mail: [email protected]