Zoeken

Dr. Marisa Michels

Rechtsanwältin
Fachanwältin für Gewerblichen Rechtsschutz (Intellectueel Eigendom IE)
Partner

Deskundige op het gebied van Intellectueel Eigendom, auteursrecht, media- en persrecht, IT-recht, uitvindingen door werknemers, merken, modellen, octrooien en gebruiksmodellen,
Lid van de Dutch Desk

Rechtsanwältin sinds 2012
Talenkennis is Duits, Nederlands, Frans, Engels

Dr. Marisa Michels: Uw partner bij de bescherming van uw Intellectueel Eigendom

Marisa Michels is een gedreven Duitse advocaat (Rechtsanwältin), gespecialiseerd in merkenrecht en intellectueel eigendom. Met haar internationale oriëntatie en uitstekende talenkennis vormt zij een waardevolle partner voor professionals en ondernemers die zaken doen of willen doen in Duitsland.

Geboren in Moers, heeft Marisa een meertalige achtergrond dankzij haar Duitse en Vlaamse ouders. Ze heeft haar passie voor het beschermen van intellectueel eigendom omgezet in een succesvolle carrière. Met een grondige kennis van het intellectueel eigendomsrecht en expertise in merkenrecht, auteursrecht, media- en persrecht en uitvindingen door werknemers, biedt Marisa op maat gemaakte oplossingen voor complexe juridische vraagstukken.

Marisa is sinds 2012 werkzaam als Rechtsanwältin bij het gerenommeerde kantoor ALPMANN FRÖHLICH in Münster. Ze is een van de Dutch-Desk-contactpersonen en fungeert als brug tussen Nederlandse en Duitse cliënten. Haar uitstekende beheersing van het Nederlands, Duits, Frans en Engels stelt haar in staat om internationale cliënten te ondersteunen bij de bescherming van hun merken, modellen en octrooien.

Met haar heldere en duidelijke communicatiestijl vertaalt Marisa complexe juridische concepten naar begrijpelijke taal. Zij zet zich nadrukkelijk in voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen en wordt hierin gesteund door haar netwerk bij Working Moms.

Regelmatig geeft Marisa inspirerende lezingen over auteurs- en merkenrecht. Met haar diepgaande kennis van intellectueel eigendom (IE) en haar ervaring in de bestrijding van inbreuk en namaak, biedt zij waardevolle inzichten voor ondernemingen en start-ups. Tijdens haar lezingen deelt Marisa praktische tips en strategieën om IE effectief te beschermen en rechten te handhaven.

Marisa is lid van juridische verenigingen, waaronder de Deutsche Vereinigung für gewerblichen Rechtsschutz und Urheberrecht e.V. (GRUR) en de Deutsch-Französische Juristenvereinigung e.V. (DFJ).