Zoeken

Docent – Tjaco Rowaan

Taal – en cultuurtrainer zakelijk Duits noem ik mijzelf. Want tijdens mijn trainingen leert u niet alleen beter de Duitse taal te beheersen, maar krijgt u inzicht in en oefent u met praktijksituaties  waardoor u o.a. met uw eigen (voor)oordelen over wat gewoon is wordt geconfronteerd. Zo leert u hoe uzelf en “de Duitsers” ticken en hoe u uw gedrag daarop kunt aanpassen: een belangrijke basis voor succes.

Woordenschat, leergierigheid, inzicht in succesvol gedrag in Duitsland en durf: dat zijn eigenlijk de belangrijkste elementen die u nodig hebt om zakelijk succesvol te zijn wanneer u communiceert met Duitsers. Dat zijn dan ook elementen waaruit mijn trainingen zijn opgebouwd. U gaat vooral veel doen en leert aan de hand van de praktijk, het leren van een woordenschat en een stukje grammatica. Bij dat alles staat lol in het leren voorop: Ik houd van humor en creëer voor iedereen een veilige en warme leeromgeving, waardoor leren leuk wordt.

En wie ben ik, in het kort? Sinds 2013 werk ik als ik zelfstandig taal- en cultuurtrainer zakelijk Duits. Een flink aantal jaren leservaring in het zakelijk Duits in het beroepsonderwijs en ervaring als trainer in Duitsland aan Duitse cursisten hebben mij mede gevormd. In de loop van mijn lange carrière (meer dan 30 jaar werkervaring) ontwikkelde ik mij daarnaast ook verder op andere terreinen. Bijvoorbeeld als senior (loopbaan)coach en als teamcoach. Tevens werkte ik als adviseur op het terrein van werving en selectie en als zelfstandig mediator. Oh ja, door mijn studie Duitse Taal- en letterkunde ben ik 1e graads bevoegd docent Duits. Dat betekent dat ik deelnemers op alle taalniveaus, van beginners tot vergevorderden mag trainen.

Krijgt u al zin om succesvol met uw Duits aan de slag te gaan? Ik help u graag op weg!