Zoeken

Docent – Alexandra Koch

O, die lastige naamvallen. Veel mensen die het Duits graag beter willen beheersen zien vooral daar tegenop. Neem van mij aan: het is een hardnekkig misverstand dat u ze perfect moet kunnen toepassen. Laat varen dus, die gedachte aan ‘an, auf, hinter…,’ en zet de stap naar een ontspannen omgang met de Duitse taal. Ik help u graag. Het geheim? Gewoon dóen. Dat is de kern van al mijn trainingen. Of ik mensen nou privé begeleid, in een cursusgroep of in een bedrijf.

In mijn aanpak lijk ik op een trainingsacteur. Ter plekke improviseren op praktijksituaties levert heel veel op. Doe de dingen die je sowieso doet, maar dan een keer in het Duits. En in een plezierige sfeer. Ik help u te durven, te doen en uw fouten te herkennen.

Mijn Duits-Nederlandse achtergrond is een groot voordeel in mijn werk. Ik ken de cultuurverschillen en ben gewend om continu te schakelen tussen mijn moedertaal en het Nederlands. Wat mijn werk uitdagend maakt is dat elke training anders is. Iedereen brengt zijn eigen verhaal mee, waar ik steeds weer op kan inspelen. Ik ben benieuwd naar dat van u!