Zoeken

Training Duits voor úw Campingmedewerkers

In de gastvrijheidssector, zoals op campings, is het vermogen om effectief te communiceren met gasten van cruciaal belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Dit geldt in het bijzonder voor campings waar een belangrijk deel van de gasten Duitstalig is. Goed Duits sprekende medewerkers spelen een sleutelrol in het creëren van een gastvrije en comfortabele omgeving voor deze bezoekers.

Ten eerste, door de taalbarrière te doorbreken, kunnen Duitstalige medewerkers een directe en duidelijke communicatie waarborgen. Dit is essentieel voor het verstrekken van informatie over de faciliteiten, regels, en activiteiten op de camping. Bovendien, als gasten zich begrepen en gewaardeerd voelen in hun eigen taal, verhoogt dit hun tevredenheid en de kans dat zij positieve recensies achterlaten of terugkeren in de toekomst.

Ten tweede, in noodgevallen of bij specifieke verzoeken kunnen Duitstalige medewerkers snel en effectief reageren, wat bijdraagt aan de veiligheid en het welzijn van de gasten. Dit aspect van taalvaardigheid draagt niet alleen bij aan een positieve ervaring voor de gasten, maar versterkt ook het imago en de reputatie van de camping als een gastvrije en professionele bestemming.

 

Wat is de inhoud van de training?

Deze praktische training is opgedeeld in verschillende modules en kan aangevuld worden met leermodules omtrent Horeca Duits.

  • Tijdens module 1 van de training leren we de deelnemers Duitse gasten te begroeten en leren we ze de beleefdheidsfrases, het vragen en verstrekken van informatie over beschikbaarheid en tarieven, en het incheckproces.
  • Na module 2 kunnen ze recreatieopties voorstellen aan de Duitse bezoeker: het voorstellen van de campingvoorzieningen, het benoemen van faciliteiten zoals sanitair, zwembad, en restaurant, het beschrijven van activiteiten en entertainmentopties, en het beantwoorden van veel-gestelde vragen over de camping.
  • Module 3 richt zich op klantenservice en klachtenafhandeling, met onderwerpen zoals het luisteren naar klachten en het begrijpen van ontevredenheid, excuses aanbieden en oplossingen voorstellen in het Duits, en rollenspellen met diverse klantscenario’s.
  • Module 4 behandelt noodgevallen en veiligheid, inclusief belangrijke noodwoorden en -zinnen, en het geven van instructies in geval van nood of evacuatie.
  • Module 5 omvat het bevestigen en wijzigen van reserveringen in het Duits, en het uitleggen van annuleringsvoorwaarden en -procedures.
  • Module 6 behandelt toeristische informatie en aanbevelingen, waaronder het beantwoorden van vragen over lokale bezienswaardigheden en activiteiten, en het doen van aanbevelingen voor restaurants, winkels, en attracties in de omgeving.
  • Module 7 richt zich op culturele gevoeligheid, met aandacht voor belangrijke culturele aspecten en gewoonten in Duitsland, en respectvol omgaan met diversiteit en verschillende culturele verwachtingen.
  • Module 8 omvat praktijksituaties en rollenspellen, waarbij alle verworven vaardigheden geoefend worden in realistische situaties, met feedback en aanvullende training op basis van individuele behoeften.

De deelnemers worden getraind om op een praktische wijze om te gaan met de Duitse Taal & Cultuur. We geven ze handvaten mee waarmee ze de Duitse bezoeker zelfverzekerd en efficiënt kunnen helpen.

 

Specifiek aangepast op úw bedrijf

Bij de Grenzhoppers Business School wordt de Duitse training specifiek aangepast aan de unieke behoeften van uw campingbedrijf. Deze maatwerkbenadering zorgt ervoor dat uw medewerkers precies leren wat ze nodig hebben om effectief te communiceren met uw Duitse gasten. Van klantenservice tot specifieke terminologie gerelateerd aan uw campingfaciliteiten, de cursusinhoud wordt zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten bij de specifieke context en uitdagingen van uw onderneming. Deze gerichte training levert direct toepasbare vaardigheden op, waardoor uw team beter is uitgerust om een uitstekende gastervaring te bieden.

 

Waarom de Grenzhoppers Business School?

De Grenzhoppers Business School is de ideale plek om Duits te leren voor medewerkers in de gastvrijheidssector. De trainingen zijn toegespitst op praktische toepassingen in de branche, waardoor de geleerde taalvaardigheden direct nuttig zijn op de werkvloer. Met ervaren docenten en een focus op de combinatie van taal en cultuur, biedt de school een diepgaande leerervaring.

Bij ons is het daarnaast mogelijk de training op locatie verzorgd te krijgen. Zo kunnen we het direct in de praktijk brengen.

 

Contact voor meer informatie of een offerte

Heeft u nog meer informatie nodig of wilt u een vrijblijvende offerte?

Dan kunt u contact opnemen met Tycho Geurkink op: [email protected] of 06-53900231

Reserveringen

De reservaties voor dit evenement zijn gesloten.