Zoeken

Online seminar – Vastgoed in Duitsland.

Bent u als ondernemer op zoek naar mogelijkheden om uw bedrijf uit te breiden naar het buitenland? Overweegt u om uw bedrijf te vestigen in Duitsland en zoekt u nog naar geschikt vastgoed? Duitsland biedt een uitstekend investeringsklimaat en heeft een sterke economie en stabiele politieke omgeving. Maar hoe vindt u het geschikte vastgoed?

14 april 2023 organiseert de Grenzhoppers Business School in samenwerking met Jan Zwart van  VASTgoed en Manfred Richter van Alpmann Fröhlich een online seminar omtrent Vastgoed in Duitsland. Tijdens het online seminar worden de volgende punten behandeld:

  • De zoektocht De zoektocht naar geschikt vastgoed in Duitsland kan uitdagend zijn. Het is belangrijk om te beginnen met een gedegen onderzoek en een duidelijk beeld te hebben van wat u zoekt. Een goede manier om te starten is via zoekmachines, waar u verschillende soorten vastgoed kunt vinden. Echter kan het proces tijdrovend zijn en is het moeilijk om de juiste objecten te vinden. Het is daarom aan te raden om samen te werken met een makelaar die kennis heeft van de lokale markt. De makelaar kan u helpen bij het vinden van geschikt vastgoed en het beoordelen van de verschillende objecten. De makelaar zal u helpen bij het zoeken naar het juiste vastgoed en u begeleiden tijdens het aankoopproces.
  • Onderhandelingen Wanneer u het juiste vastgoed heeft gevonden, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. De makelaar kan u hierbij ondersteunen en helpen bij het opstellen van een voorlopige koopovereenkomst. Het is belangrijk om te onderhandelen over de prijs en de voorwaarden die voor u belangrijk zijn.
  • Due diligence Nadat u het eens bent geworden over de prijs en de voorwaarden, is het belangrijk om een due diligence-onderzoek uit te voeren. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat u een goed begrip heeft van het vastgoed en dat er geen onverwachte problemen zijn die uw investering in gevaar kunnen brengen.
  • Financiering Als u financiering nodig heeft voor uw aankoop, is het aan te raden om vroeg in het proces contact op te nemen met banken en andere financiële instellingen. Een makelaar kan u hierbij ondersteunen en u helpen bij het vinden van de juiste financieringsbronnen.
  • Notariële traject en eigendomsoverdracht Als alle voorwaarden zijn overeengekomen, is het tijd om de notariële trajecten en de eigendomsoverdracht af te handelen. Het is belangrijk om een advocaat te raadplegen die bekend is met de lokale wetgeving en u kan begeleiden bij het afhandelen van deze processen.

Het kopen van vastgoed in Duitsland kan een complex proces zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kan het een succesvolle investering zijn voor uw bedrijf. Neem deel aan het online seminar en ga in gesprek met de experts!

Meer informatie:

  • Kosten: gratis
  • Aanvang: 11:00
  • Duur: 1 uur

Reserveringen

De reservaties voor dit evenement zijn gesloten.