Zoeken

De voordelen van een GmbH- oprichting in coronatijd

Juridische, fiscale en bedrijfseconomische aspecten van een oprichting

U wilt met uw product de Duitse markt op? Goed plan, ondanks de pandemie staat Duitsland er economisch heel wat beter voor dan de meeste andere landen in de eurozone. Daar moet dus wel handel inzitten voor Nederlandse bedrijven. De vraag is alleen, hoe bereik je deze markt? Allereerst door alle drempels uit de weg te ruimen, die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden met u zaken te doen.

Want Duitsers doen nu eenmaal het liefst zaken met Duitse bedrijven. Een Duitse leverancier levert namelijk op basis van bekende spelregels. Is de leverancier een buitenlands bedrijf, werpt de samenwerking onherroepelijk vraagtekens op. Vraagtekens die bij uw afnemer niet eens opkomen, als u als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven optreedt. Ook in deze `coronaperiode´ biedt de GmbH dus een aantal voordelen.

Het Duitse civiele recht en handelsrecht kent verscheidene rechtsvormen, waaruit de ondernemer kan kiezen. De GmbH is bij het middenbedrijf de meest populaire bedrijfsvorm. Alvorens met een GmbH op de Duitse markt actief te worden, is het raadzaam ter zake kundige adviseurs te raadplegen omtrent het oprichten van een vestiging, de kosten van een dergelijke stap, de gevolgen voor gedetacheerde werknemers, maar ook over de uitgangspunten bij het incasseren van vorderingen.

De Rechtsanwälte Freddy Heinzel en Alexander Crämer zullen u informeren over de juridische, fiscale en bedrijfseconomie aspecten op het gebied van een GmbH-oprichting.

Graag nodigen wij u uit voor onze `Online Duitsland-Borrel´.

Wanneer:        woensdag 19 januar 2022, 16.00 – 17.30 uur
Waar:              Online – via MS Teams
Deelname:      Om deel te kunnen nemen, heeft u een notebook, tablet of smartphone met camera, luidspreker en microfoon nodig.
Registratie:     klik hier voor registratie. U ontvangt de toegangscode enkele dagen voor de bijeenkomst.

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 17 januari 2022.