Zoeken

Artikel – Nieuwe Duitse website maken? Hier moet u op letten!

Als u een nieuwe website lanceert in Duitsland, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal specifieke factoren om ervoor te zorgen dat uw website zo goed mogelijk presteert in zoekmachines en bij uw doelgroep.

Zoekmachineoptimalisatie

Om uw website goed te laten presteren, is SEO van cruciaal belang. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Het is een manier om ervoor te zorgen dat je website hoger komt in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden en technische optimalisaties. Zoekmachineoptimalisatie in Duitsland vereist dat u specifieke zoekwoorden en zoektermen gebruikt die relevant zijn voor uw doelgroep en die vaak worden gebruikt door Duitsers die zoeken naar producten of diensten zoals die van u. Ook moet de website een goede structuur hebben zodat zoekmachines de website gemakkelijk kunnen crawlen.

Op taalgebied, is het belangrijk dat uw Duitse website volledig in het Duits is geschreven, met een correcte grammatica en spelling. Dit zorgt voor een professionele indruk bij bezoekers, en helpt bij de zoekmachineoptimalisatie.

Professioneel en betrouwbaar

Daarnaast is het belangrijk dat de website een goede gebruikerservaring biedt, dit betekent dat de website snel en gemakkelijk te gebruiken moet zijn, een duidelijke navigatie en heldere opmaak. Dit zal de Duitse consument aantrekken en het vertrouwen in het bedrijf versterken. Ook moet de Duitse website ook een goede mobiele gebruikerservaring bieden, dit betekent dat de website goed op mobiele apparaten moet werken en snel moet laden. Deze is van belang omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om online te winkelen en zoeken. Het is belangrijk om rekening te houden met de cultuur en gewoonten van uw Duitse doelgroep. Dit betekent bijvoorbeeld dat u een professionele en vertrouwenswaardige houding aanneemt op uw website, en ervoor zorgt dat uw contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de wettelijke vereisten voor e-commerce in Duitsland, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een retourbeleid te hebben.

Cultuur

Als u zaken wilt doen in Duitsland, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke culturele en zakelijke normen van het land. Duitsers zijn bijvoorbeeld vaak formeel en zakelijk in hun communicatie, en verwachten dat zakenpartners zich aan afspraken houden. Ook is het belangrijk om kennis te hebben van de Duitse economie en markt, en om een goede relatie op te bouwen met potentiƫle zakenpartners.

Samengevat is de ideale Duitse website:

  • Technisch geoptimaliseerd
  • Gebruikt relevante zoekwoorden
  • Is professioneel en vertrouwenswaardig
  • Voldoet aan de wettelijke vereisten voor e-commerce
  • Is volledig in het Duits geschreven met correcte grammatica en spelling.

Bovendien dient de website aan te sluiten bij de cultuur en gewoonten van de Duitse doelgroep en rekening te houden met de specifieke culturele en zakelijke normen van het land.

Dit artikel wordt u aangeboden door Gijs Klapwijk van Klaar voor DE start.