Zoeken

Artikel – De ontwikkelingen van het platform XING

XING is het sociale netwerk voor uw Duitse professionele contacten

XING staat bekend als het Duitse LinkedIn platform. Het is vooral groot in de DACH landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) en wie in Duitsland een online zakelijk netwerk wil opbouwen, ontkomt niet aan XING. Maar wat kunt u er zelf mee? Schrijf u nu in voor ons online seminar op 6 september en kom alles te weten over uw mogelijkheden op XING.

XING is ontstaan in 2003 in Hamburg, telt inmiddels zo’n 1.900 werknemers en al meer dan 20 miljoen professionals zijn geregistreerd op XING. Het is de plaats waar professionals uit alle sectoren met elkaar netwerken en banen, werknemers, opdrachten, samenwerkingspartners, professioneel advies of zakelijke ideeën zoeken en vinden. De leden wisselen rechtstreeks online ideeën uit in meer dan 80.000 gespecialiseerde groepen en ontmoeten elkaar op XING-evenementen. XING biedt zijn leden zowel de sociale infrastructuur als geavanceerde toepassingen voor professioneel netwerken.

In dit artikel leest u meer over de ontwikkelingen rondom XING

Ontwikkelingen rondom XING

New Work, het bedrijf dat het merk XING beheert, genereert inkomsten via verschillende vergoedingen. Dit zijn bijvoorbeeld op vergoedingen gebaseerde productaanbiedingen (B2C) zoals Premium- en ProJobs-lidmaatschappen of op B2B-gebied via op vergoedingen gebaseerde aanbiedingen in de segmenten E-Recruiting en Marketing Solutions & Events.

In het boekjaar 2020 heeft New Work een omzet gegenereerd van 276,5 miljoen euro. De onderneming behaalde het grootste deel van haar inkomsten, ongeveer 260 miljoen euro, in de DACH-regio. Het bedrijf was vooral succesvol in het segment B2B E-Recruiting, waarin het 154 miljoen euro genereerde. De winst van New Work bedroeg in 2020 26,1 miljoen euro.[1]

In een artikel van New Work SE[2]  wordt aangegeven dat het doel van XING wordt om de leidende recruitings-partner te worden voor bedrijven.[3] Dat betekent dat de focus minder zal liggen op het B2B verbinden van bedrijven, het segment seminars. Ook zal het niet meer mogelijk zijn om events te promoten via XING.

Verschillen tussen XING en LinkedIn

XING en LinkedIn verschillen als het gaat om de hoeveelheid deelnemers. XING heeft in de DACH landen 20.3 miljoen deelnemers, LinkedIn 18 miljoen.[4][5] Daarmee maakt LinkedIn ook in Duitsland een inhaalslag.

Ook op het gebied van content is er een verschil. Waar bij XING vooral de focus ligt op het eigen profiel, ligt bij LinkedIn de focus op content.[6] Op LinkedIn is het bereik groter en komt het sneller voor dat een bericht viraal gaat.

XING is persoonlijker dan LinkedIn. Het is niet mogelijk om meer dan 100 mensen uit te nodigen als connectie. Daarom is het belangrijk gericht connecties te zoeken. Omdat het persoonlijker is, biedt het platform een tool om eenvoudiger ‘relevante’ contacten te leggen.

Waarvoor kunt u XING gebruiken in Duitsland?

Komt u een Duits B2B contact tegen op een event en wilt u verdere stappen ondernemen? Wilt u iemand bereiken die niet op LinkedIn zit? Zoekt u Duits personeel? Dan is XING zeer geschikt.

Tijdens het online seminar op 6 september 2022 gaan we verder in op úw mogelijkheden via XING. Inschrijven kan hier: https://grenzhoppers-business-school.eu/aanbod/online-seminar-business-met-xing

Dit artikel is geschreven door José de Baan van Alpmann Fröhlich en Tycho Geurkink van de Grenzhoppers Business School.


[1] https://de.statista.com/themen/746/xing/#dossierKeyfigures

[2] https://www.new-work.se/en/newsroom/press-releases/2022-recruitment-business-driving-growth-as-new-work-se-revenues-and-ebitda-rise  

[3] https://www.new-work.se/en/newsroom/press-releases/on-course-new-work-se-grows-revenues-ebitda-and-net-profit-in-2021

[4] https://www.kvdestart.nl/nl/articles/xing-het-duitse-linkedin

[5] https://de.statista.com/statistik/daten/studie/628657/umfrage/linkedin-mitglieder-in-der-dach-region/#:~:text=Ende%20Juli%202022%20belief%20sich,Region%20auf%20rund%2018%20Millionen.

[6] https://www.computerwoche.de/a/welche-karriere-plattform-ist-besser,3550270